Schengen Vizesinde Dijital Başvuru Dönemi Başlıyor

Schengen Vizesi İçin Dijital Başvuru Dönemi Başlıyor

Avrupa Birliği Konseyi'nde ele alınan Schengen vizesi sürecinde olumlu gelişmeler yaşanıyor. Schengen vizesi başvurularının dijital ortamda yapılabilmesine olanak sağlayan düzenleme kabul edildi ve Avrupa Birliği Resmi Gazetesi'nde yayımlanmasının ardından 20 gün içinde yürürlüğe girecek.

Schengen Vizesi Başvuruları Artık Dijital Yapılacak

Avrupa Birliği Konseyi, Schengen vizesi başvurularının dijital ortamda alınmasını öngören yeni düzenlemeyi onayladı. Siyasi sürecin tamamlandığı ve sadece teknik düzenlemelerin devam ettiği belirtildi.

İlgili kararların imzalanması ve yayınlanmasının ardından 20 gün geçtikten sonra yeni düzenlemenin yürürlüğe gireceği ifade edildi.

Ancak, başvuruların hemen dijital ortamda alınmayacağı ve bu sürecin, dijital vize platformunun teknik çalışmalarının tamamlanmasının ardından başlayacağı açıklandı.

2 Boyutlu Barkod İle Online Schengen Vizesi

Avrupa Birliği Konseyi'nin Schengen vizesi için getirdiği yeni uygulamayla birlikte pasaportlara yapıştırılan vizenin dijital hale getirilerek 2 boyutlu barkod olarak internetten alınabileceği duyuruldu. Ayrıca Schengen vizesi dijital ortamda da indirilebilir olacak.

Yeni sistemle birlikte başvuruların tek bir online platform üzerinden gerçekleştirileceği vurgulandı. Gerekli evrakların dijital kopyalarının yükleneceği platform üzerinden Schengen vizesi ücretinin ödenebileceği belirtildi.

Başvuru sahiplerinin, çeşitli ülkelere seyahatlerinde hangi ülke için başvuru yaptığını belirtebileceği ifade edildi. Sistemin Avrupa Birliği ülkelerinin sınır yönetim sistemleriyle veri tabanı üzerinden uyumlu çalışacağı belirtildi.

Konsolosluk Ziyaretleri ve Schengen Vizesi

Schengen ülkelerinin konsolosluklarına sadece ilk defa Schengen vizesi başvurusunda bulunanlar ile biyometrik verileri geçerli olmayanlar ve yeni pasaport almış olanların gitmesi gerekecektir.

Schengen vizesinde dijital başvuru süreci hakkındaki detaylar için sitemizi takip etmeyi unutmayın. Güncel gelişmeleri kaçırmayın!

Daha Fazla Bilgi İçin: Benzer Konulardaki Diğer Yazılar

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

meritking meritking giriş kingroyal güncel giriş madridbet giriş kingroyal giriş
Tokat Vefat Edenler