Pratik kamp yemeklerine en güzel örnek: Közde Patates

Pratik Kamp Yemeği: Kızarmış Patates Tarifi

Kampların vazgeçilmezi kızarmış patates, pratik kamp yemekleri listesinin başında yer almaya devam ediyor. Hem kolay hazırlanması hem de lezzetiyle herkesin favorisi olan kızarmış patates, doğa tutkunlarının ve kampçıların zaman kazanmasını sağlıyor. Peki, kızarmış patates nasıl yapılır? İşte kampçıların sıkça tercih ettiği kızarmış tereyağlı patates tarifi.

Kızarmış Patates Tarifi

Doğa tutkunlarının kamp için yanlarına aldıkları malzemeler arasında her zaman patates ilk sırada yer alır. Patatesin kızartılması ve baharatlarla lezzetlendirilerek tüketilmesi herkesin keyif aldığı bir pratik kamp yemeği olarak karşımıza çıkıyor.

Kızarmış Patates İçin Malzeme Listesi

  • 1 kilogram veya 10-15 adet orta boy patates
  • Tereyağı
  • Rendelenmiş kaşar peyniri (isteğe bağlı)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sarımsak
  • Taze dağ kekiği

Kızarmış Patatesin Tarifi

Kamp ateşinizi yakıp çayınızı demledikten sonra dinlenmeye bırakın. Ardından ateşin üzerine 10-15 adet orta boy patatesi koyun ve kızarmasını bekleyin. Patateslerin pişip pişmediğini kontrol etmek için bıçak veya çöp şiş kullanabilirsiniz. Sarımsakları küçük alüminyum folyolara sararak patateslerin yanına koyun. Sonrasında kızaran patateslerin tam ortasını bıçakla kesin, içini açın ve içine 1-2 parça tereyağını ekleyerek erimesini sağlayın. Daha sonra tuz, karabiber, kekik ve pul biber serpip tadını çıkarabilirsiniz. Patatesin içine kaşar peyniri veya sarımsak ekleyerek de daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Yüksek karbonhidrat değeri sayesinde uzun süre tok tutan kızarmış patatesleri yiyerek, keyifli kampınıza lezzet katabilirsiniz.

Daha Fazlasını Keşfedin

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

meritking meritking giriş kingroyal güncel giriş madridbet giriş kingroyal giriş
Tokat Vefat Edenler